Danas se završava drugi kamp u Rovinju

Večeras se održava završna manifestacija drugog kampa u Rovinju koji vodi profesor i muzičar Nigel Osborne zajedno sa volonterima iz Srebrenice i Edinburga.

Na drugom kampu učestvuje 40 djece i roditelja Centara za djecu i omladinu s posebnim potrebama Los Rosale iz Mostara. Sve aktivnosti ovog kampa održavaju se u Centru za rehabilitaciju i edukaciju M.A.R.E. u Rovinju.

drugi kamp rovinj 02

Teme drugog kampa su more (sve asocijacije uz more), nebo, cvijeće… Volonteri iz Srebrenice i Edinburga sa djecom iz Mostara napravili su 12 pjesama koje će se večeras prkazati na trgu u Rovinju čime se završava drugi kamp.

Trća grupa stiže 22. jula, takođe u Rovinj. Na trećem kampu učestvuju djeca iz poplavljenih područja Šekovića i Srebrenice, ukupno 30 djece. Kamp se završava 29. jula.

drugi kamp rovinj 01

Organizaciju ovih kampova u Hrvatskoj pomogli su Opera Circus, Erste Fondacija, Vlada Salzburga kao i organizacije koje su pomogle oko organizovanja puta i djece: CESVI kancelarija u Srebrenici, “SARA” Srebrenica, MFS “Emmaus” Srebrenica, “Leptir” Srebrenica i Omladinski savjet Srebrenice.

You must be logged in to post a comment Login