Danas počinje drugo polugodište za osnovce i srednjoškolce

Danas je počela nastava u drugom polugodištu školske 2019/2020. godine u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj.

Tim povodom ministar prosvjete i kulture Republike Srpske mr Natalija Trivić uputila je čestitku svim školama u kojoj se kaže:

„Svim učenicima, rukovodstvu škola, nastavnom i vannastavnom osoblju želim uspješan početak drugog polugodišta u školskoj 2019/2020. godini“, poručila je Trivićeva.

Ona kaže da Ministarstvo prosvjete i kulture RS je opredijeljeno je za razvoj predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja u Republici Srpskoj i otpočelo je niz aktivnosti na inoviranju nastavnih planova i programa, inoviranju i digitalizaciji udžbenika, stručnom usavršavanju vaspitno-obrazovnih radnika, kao i jačanju povezanosti obrazovanja sa tržištem rada.

Za učenike osnovnih škola nastava u drugom polugodištu završava najkasnije 19. juna a za učenike završnog razreda najkasnije 5. juna 2020.

Za učenike srednjih škola nastava u drugom polugodištu završava se 10. juna, za učenike umjetničkih škola 3. juna, dok se nastava za učenike završnih razreda završava 13. maja a za učenike završnih razreda umjetničkih škola 20. maja 2020. godine.

Proljećni raspust traje od 13. do 17. aprila 2020. godine.  

You must be logged in to post a comment Login