Danas nastavak čišćenje neprohodnih dionica

Prema podacima kojima raspolaže Civilna zaštita Srebrenice u Srebrenici visina snježnog pokrivača u gradu iznosi od 30-35 cm, a u brdsko-planinskim dijelovima naše opštine visina snijega je 50-60 cm. Mjestimična visina snježnog pokrivača prelazi 60 cm zbog snježnih nanosa.

Prema informacijama iz Elektrodistribucije Srebrenica snabdijevanje električnom energijom svih potrošača sa područja naše opštine je uredno.

Prema podacima iz JKP “Polet” Srebrenica snabdijevanje grada i prigradskih naselja vodom je uredno. Također, snabdijevanje vodom u Mjesnoj zajednici Skelani je uredno.

Prema informacijama službenih osoba zaduženih za nadzor nad zimskim održavanjem lokalnih puteva, tokom noći očišćeni su sljedeći lokalni putni pravci: Jezero-Krstača-Aloga i Jezero-Stajčići.

U toku je čišćenje sljedećih lokalnih putnih pravaca: Skenderovići-Vukosavljevići i Stožersko-Moćevići.

Tokom dana planirano je da se očiste i sljedeći lokalni putni pravci: Crvica (Osnovna škola)-Lačići (drugo čišćenje zbog otapanja ugaženog snijega na kolovozu), Dobrak-Nogačevići (drugo čišćenje zbog otapanja ugaženog snijega na kolovozu), Kragljivoda-Osat-Krst (drugo čišćenje zbog otapanja ugaženog snijega na kolovozu), te Podravanje-Luka.

Na gradskim ulicama u toku je čišćenje i kupljenje, te odvoženje snijega.

Zbog porasta dnevne temperature i otapanja ugaženog snijega na kolovozu očišćeni lokalni putni pravci su teško prohodni, te je za saobraćaj na istima obavezna upotreba adekvatne zimske opreme (lanaca).

Prema informacijama koje smo dobili od predsjednika Savjeta Mjesne zajednice Luka, trenutno u ovoj Mjesnoj zajednici nema ugroženog stanovništva. Visina snijega u naseljima Luka i Krušev do je oko 40 cm, a na lokalnom putu koji vodi do naselja iz pravca Podravanja visina sniježnog pokrivača je oko 50 cm.

Trenutno na području naše opštine preovladava oblačno vrijeme bez padavina, navodi se u saopštenju Službe civilne zaštite opštine Srebrenica.

You must be logged in to post a comment Login