Da li ste znali: Na teritoriji Srebrenice radar „Ramer 10“

Centar javne bezbjednosti Zvornik saopštio je će od 20. februara pa do 12. marta vršiti kontrolu brzine kretanja vozila putem radarskog sistema „Ramer 10“.

Ovaj sistem postavlja se na jedno mjesto odakle snima vozače koji vrše prekršaje tokom vožnje u svim uslovima, noću, kada pada kiša, snima i suprotnu traku, a prema tvrdnjama nekih vozača, ovaj radarski sistem bilježi da li vozači koriste svjetla, pojas pa čak da li telefoniraju tokom vožnje.

Kako saznajemo iz izvora bliskih policiji, radarski sistem „Ramer 10“ biće postavljen danas i sutra u Potočarima gdje je ograničenje 50 kilometara na sat. Budite oprezni!

Neprilagođena brzina kretanja vozila bila je uzrok čak 24,7% saobraćajnih nezgoda u Republici Srpskoj u 2016. godine, odnosno 2.414 od 9.783 saobraćajne nezgode koliko ih je evidentirano u prošloj godini.

Centar javne bezbjednosti Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju saobraćajne propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, kako ne bi ugrozili svoje, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

You must be logged in to post a comment Login