Da li je sajber seks prevara ili ne?

Šta ako uhvatite partnera da vas vara sa nepoznatom osobom u virtuelnom svijetu…

Šta je sajber seks?

Sajber seks je sve popularniji, a neki od razloga su što ne postoji rizik od trudnoće, polno prenosivih bolesti, a stalni partner vas teško može uhvatiti u tome. Ukoliko vas i otkrije ne može vas optužiti za prevaru. Vi sjedite kod kuće udobno zavaljeni u fotelju i dopisujete se sa nekim…

Postoji li sajber seks prevara?

Pravo pitanje jeste da li uopšte postoji sajber prevara? Sve se odigrava u vašoj kući za tastaturom, međutim u mašti je to neki vama znan prostor, niko se fizički ne dodiruje (sem tastature ) i nema nikakvih tragova preljube. Vi možda čak i ne znate kako osoba sa druge strane izgleda zaista i kako se zove. Bitno je da radi mašta.

Ipak postoji, ali…

Postoji mišljenje da je prevara u mašti i glavi gora od fizičke, a dilema da li je neprimjerenije maštati i lagati ili povremeno napraviti izlet, stara je koliko i čovječanstvo. Tako bi se i virtuelni seks mogao posmatrati dvojako – kao video igrica dvije nepoznate osobe, ali i kao preljuba ili bar kao uvod u pravu prevaru.

Opasniji nego prije

Svake godine tehnika sve više napreduje, a sa njom i komunikacija preko interneta. Zato sajber seks postaje sve realniji, jer sem dopisivanja, možete koristiti kamericu, slušalice i mikrofon za verbalnu komunikaciju sa virtuelnim partnerom. U virtuelnom svijetu nema fizičkih dodira, ali zato mašta i pisanje odnosno pričanje bludnih rečenica mnoge uzbuđuje više od samog seksualnog čina. Ukoliko vas partner uhvati “na djelu” uvijek se možete vaditi na to da je sajber seks isto kao da ste sanjali da imate seksualne odnose sa kolegom, koleginicom, komšijom, doktorom… Međutim, nije to baš tako jednostavno. Dokazano je da ljudi koji nemaju ispunjen ljubavni život češće sjede za kompjuterom i tako bježe od stvarnosti, a sve to dovodi do otuđenja i narušavanja odnose. Zato se nemojte lako prepustiti slučaju.

Partner je često za kompjuterom

Ako primjetite da vaš partner često sjedi kraj kompjutera nemojte kupovati parfeme, seksi donji veš ili novu kamaricu da biste mu skrenuli pažnju, već ozbiljno razgovarajte o problemu. A ako vas ubeđuje da je to sve samo igra i da vas ne vara, zapitajte ga da li možda tako vara sebe?

Izvor: Bebac.com

You must be logged in to post a comment Login