A.D “Zvornik putevi” spremni dočekali snijeg

Početak snijega i niskih temperatura nije iznenadilo putare, a iz A.D “Zvornik putevi” kažu da su spremni za nastupajuću zimu.

Ovo preduzeća od 15. novembra počelo je sa zimskim održavanjem puteva u regiji Birač koja obuhvata 387 kilometara magistralne i regionalne putne mreže.

“Kao i ranijih godina mi smo spremni za predstojeću zimsku sezonu. Obezbijeđene su dovoljne količine industrijske soli i abrazivnog materijala, sve službe su spremne. U narednom periodu pojačaćemo broj mehanizacije u skladu sa planom i potrebnim stepenom pripravnosti. Zimsko održavanje puteva traje do 31. marta s tim da postoji mogućnost produženja do 15. aprila, kao što je slučaj na prevoju Han Pogled”, rekao je direktor preduzeća Jelenko Vasić za Radio Magic.

On je istakao da se obavljaju i druge aktivnosti u cilju bezbjednosti u saobraćaju kojima su obuhavćene pripreme puta za zimu, nasipanje bankina i sanaciju dionica puta koji su oštećeni.

U Srebrenici ponovljen je konkurs za izbor firmi koje će u zimskom periodu održavati lokalne puteve, rečeno je u Opštini Srebrenica.

Obavezno posjedovanje zimske opreme za automobile u BiH je zakonski propisano od 15. novembra do 15. aprila.

You must be logged in to post a comment Login