Crveni krst svakog utorka i petka dijeli zaštitne maske

U sklopu svojih redovnih aktivnosti na isporuci paketa, kupovini i nabavci lijekova volonteri Crvenog krsta Bratunac osobama starijim od 65 godina dijele zaštitne maske.

Utorak i petak su dani kada volonteri ispred tržnih centara, banki i pošte za starije sugrađane vrše poklanjanje zaštitinih maski, ali to čine i u sklopu redovnih aktivnosti.

„Pored redovnih aktivnosti koje imamo u vanrednoj situaciji u nabavci hrane i lijekova, te pakovanju i dostavljanju prehrambeno-higijenskih paketa za socijalno ugrožene sugrađane, naši volonteri vrše i podjelu zaštitnih maski“, rekla je Mirijana Ostojić, sekretar Crvenog krsta Bratunac.

Ona kaže da se distribucija zaštitnih maski vrši svakog utorka i petka u periodu od 8.00 do 10.00 časova u vrijeme kada stariji sugrađani imaju dozvolu za kretanje.

Ostojićeva ističe da se maske dijele besplatno sa ciljem da se najstariji sugrađani zaštite od virusa korona prilikom obavljanja neophodnih aktivnosti tokom dana kada imaju omogućeno kretanje.

Pri Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bratunac okupljeno je oko 30 volontera koji su svakodnevno na usluzi najstarijim sugrađanima. Najveći broj intervencija se odnosi na nabavku osnovnih životnih namirnica i lijekova.

You must be logged in to post a comment Login