Crveni krst Srebrenica u pripravnosti

Obaveza i dužnost Crvenog krsta je da pruži pomoć stanovništvu tokom elementarnih nepogoda. Kako su nam potvrdili, Crveni krst Srebrenica spreman je da reaguje i pomogne ugroženom stanovništvu.

“Naša dužnost, kao Crvenog krsta, jeste dežurstvo, smještaj stanovništva i dostavljanje pitke vode i hrane. Kod nas, na sreću, nije došlo do velikih evakuacija tako da nema potrebe za organizovanjem smještaja za ugroženo stanovništvo naše opštine,” izjavila je za naš Portal sekretar Crvenog krsta Srebrenica, Snežana Simeunčević.

Crveni krst Srebrenica, u slučaju potrebe, spreman je da organizuje smještaj za evakuisano i ugroženo stanovništvo i za te namjene moguće je koristiti prostorije “Prve osnovne škole” u Srebrenici.

“Uz pomoć Civilne zaštite dostavili smo hranu za nekoliko porodica u Jadru jer stanovništvo u blizini nema prodavnicu, ostala područja pokriva Civilna zaštita. Takođe, Dječijem obdaništu “Poletarac” dostavili smo pitku vodu,” dodala je Snežana Simeunčević.

Iz Crvenog krsta Srebrenica napominju građane Srebrenice da postoje dežurni brojevi Civilne zaštite koja posjećuje ugroženo stanovništvo naše opštine.

056 445 523;  056 445 521; ili 061 244 842.

You must be logged in to post a comment Login