Članovi BBK “Mountain Bike“ spremaju se za najveći poduhvat do sada

Brdsko-biciklistički klub “Mountain Bike” Bratunac postoji već 4 godine zahvaljujući grupi momaka koje spaja ljubav prema ovom sportu.

Uz podršku Opštine Bratunac, klub je tek ove godine skupio svu potrebnu dokumentaciju i sredstva i predao papire za registraciju.

“Cilj nam je da sakupimo što više zaljubljenika u biciklizam, da zainteresujemo i podstaknemo mlade da počnu da voze bicikl, da uživaju u prirodi jer su ovi krajevi i konfiguracija terena idealni za ovaj vid sporta”, rekao je predsjednik kluba Perica Kuzman.

Bajk

Uskoro očekuju i potvrdu o registraciju kluba, tako da mogu konkurisati i na raznim projektima koji se tiču biciklizma.

Od sljedeće godine, svake prve subote u junu, klub će po prvi put samostalno da organizuje biciklijadu, koja je do sada bila u sklopu “Đurđevdanskih dana”.

“Upoznali smo se sa mnogim biciklistima iz Brčkog, Loznice, Višegrada, Ljubovije, tako da ćemo imati dobru saradnju i sa klubovima iz ovih gradova”, rekao je Kuzman.

Klub trenutno broji oko 15 članova. Članovi se dijele na aktivne, njih je 5-6, i oni su uključeni u funkcionisanje kluba, planiranje, dizajn majica, odluke koje se donose, i oni će, poslije registracije, plaćati članarinu. Pasivni članovi mogu prisustvovati sjednicama kluba, mogu davati i prijedloge, ali sami ne mogu učestvovati u odlukama i neće plaćati članarinu. U klubu takođe ima i 4 žene, zaljubljenice u ovaj vid sporta.

Pokloničko putovanje

Članovima kluba predstoji pokloničko putovanje do Hilandara, najveći njihov poduhvat do sada, a na to putovanje ići će dva člana kluba.

“Na ovu vožnju ćemo, uz Božiju pomoć, krenuti Dragan Obrenović i ja. Polazak je planiran za 28. jul, a dolazak na Svetu Goru za 5. avgust, gdje ćemo provesti jedan dan. Vozićemo 8 dana, prolazićemo kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku i preći preko 900 kilometara. Iako nam je konačno odredište Sveta Gora, cilj nam je i da posjetimo srpsko groblje u Solunu, spomen-obilježje u Kumanovu, kao i još neke manastire koji se nalaze na našem putu“, kaže Perica.

BBK Bratunac

Zadnje dvije godine članovi kluba uspješno su organizovali poklonička putovanja do manastira Ostrog koja su trajala po tri dana, takođe su bili u Sarajevu na vožnji Tour de Igman, učestvovali su na prvom rekreativnom monti bajk krosu “Putevi sokola”, a vozili su i tradicionalni “Krug prijateljstva”.

“Nismo do sada imali tako dugačko putovanje, put pod Ostrog trajao je po tri dana, uglavnom su do sada bili jednodnevni izleti. Sva brda okolo, u Bratuncu, Srebrenici, Ljuboviji, Zvorniku, mi smo obišli“, rekao je naš sagovornik.

Trenutno članovi kluba prikupljaju sredstva za pokloničko putovanje na Svetu Goru, tako da im je svaki vid pomoći dobrodošao.

BBK

“Nismo mi nikakvi profesionalci, mi smo zaljubljenici u ovaj vid sporta“, rekao je za kraj Perica Kuzman.

Piše: Dragana Vučetić

You must be logged in to post a comment Login