Član Zvijezde 09: Viktor Aleksić izabran među najtalentovanijom djecom

Da veliki sportski talenti „niču“ u Bratuncu i Srebrenici primjer je i trinaestogodišnji Viktor Aleksić koji igra u najboljoj ligi za omladince, Pionirskoj Premijer ligi BiH i nastupa u Fudbalskom klubu „Zvijezda 09“ iz Bijeljine.

Prije mjesec dana Viktor je dobio poziv da dođe na selektivni trening FK “Zvijezda 09”, na kojem je bio i Luka Jović, gdje se vršila selekcija među 120 najtalentovanije djece iz čitave zemlje za upis u akademije ovog fudbalskog kluba gdje je izabran i jedan je od najmlađih dječaka koji se takmiči sa 2009. godištem.

Bijeljinski klub nastupa u Pionirskoj Premijer ligi BiH i nakon četiri kola prvi je. Mladi Viktor je imao izuzetne nastupe do sada uz asistencije i golove i ukoliko Zvijezda 09 ostane prva nastupiće u kvalifikaciji za Pionirsku Ligu šampiona.

Viktor je ranije nastupao u Guberu, Bratstvu i Drini i zahvaljuje se svim klubovima i trenerima koji su radili sa njim.

„Pored talenata koje imamo sigurno je veliki uticaj na djecu ostavljen i od strane trenera iz ovih klubova koji su kvalitetno i profesionalno sa njima rade što je izuzetno važno za ovako male sredine koje pružaju djeci priliku da se bave sportom, napreduju i njihov rad bude prepoznat. Zahvaljujemo se svima na strpljenju i radu koji ulažu u radu sa našom djecom“, rekli su Viktorovi roditelji.

Viktor se sprema za odlazak u Bijeljinu gdje će nastaviti sa školovanjem i treninzima u novom klubu.

Aleksić je još jedna dječak u nizu koji je iz Bratunca i Srebrenice otišao dalje, a tu su i Antonić, Lazarević, Simić…

Foto: FK Zvijeda 09 i privatna arhiva

You must be logged in to post a comment Login