CJB Zvornik: Pojačana kontrola saobraćaja mobilnim radarima

Iz Centra javne bezbjednosti Zvornik obavještavaju vozače i građane da je danas počela akcija kontrole brzine kretanja vozila putem radarskog sistema „Ramer 10“ koji prekršaje bilježi automatski u svim uslovima i kazne se upućuju direktno na adresu stanovanja vozača.

Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obije saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Mobilni radarski sistem radi i po kiši, snijegu, ali i noću. Uređaj istovremeno registruje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Ova akcija sprovodiće se do 12. maja na teritoriji za koju je odgovoran CJB Zvornik.

Centar javne bezbjednosti Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju saobraćajne propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, kako ne bi ugrozili svoje, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Od 12. maja stupa nova kontrola učesnika u saobraćaju, uz korišćenje savremenih radarskih sistema za mjerenje prekoračenja dopuštene brzine kretanja motornih vozila.

Na području centara javne bezbjednosti Prijedor, Istočno Sarajevo i Zvornik organizuje se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, uz korišćenje savremenih radarskih sistema za mjerenje prekoračenja dopuštene brzine kretanja motornih vozila.

Mobilni radarski sistem prošle godine evidentirao je skoro 80.000 prekršaja na putevima u Republici Srpskoj koji se odnose na prekoračenje brzine kretanja, a rekordna brzina kretanja u naseljenom mjestu, gdje je ograničenje brzine 50 km/h izmjerena je 190 km/h.

Neprilagođena brzina kretanja vozila bila je uzrok čak 24,7% saobraćajnih nezgoda u Republici Srpskoj u 2016. godine, odnosno 2.414 od 9.783 saobraćajne nezgode koliko ih je evidentirano u prošloj godini.

You must be logged in to post a comment Login