Civilna zaštita – Stanje katastrofalno

Razgovarali smo sa dežurnim pripadnikom Civilni zaštite opštine Srebrenica, kako nam je rekao, situacija je sve gora.

“Mogu da Vam kažem da je stanje katastrofalno. Mi smo trenutno u Potočarima, Križevica je izašla na 30-40 mjesta od Srebrenice do Žutog mosta. Stanje je loše i u mjesnoj zajednici Sućeska, bloikiran je put Sućeska-Srebrenica. Mještani su pozvali policiju a policija nas. U mjestu Zeleni Jadar voda prijeti da uđe u neke kuće, voda je krenula na sve strane opštine,” rekao nam je Hasudin Mustafić, dežurni Civline zaštite opštine Srebrenica.

Na području opštine Srebrenica angažovani su članovi Civilne zaštite ali kiša ne prestaje što dodatno otežava situaciju.

“Gostilj, dio regionalnog puta i livada od mosta je poplavljen. Nemamo informacije da li je voda ušla u domaćinstva ali je došla do pomoćnih objekata i jednu farmu, takva situacija je bila predveče a sada mogu da zamislim. Čak ne može da se priđe sa mašinama a ni pješica na suprotnu stranu,” rekao je Mustafić.

Stabilno je u Skelanima iako je nivo rijeke Drine u porastu, ugroženi su samo propusti ispod regionalnog puta koji povremeno začepe. Ugroženi su dijelovi mjesta Crvice a ostali dijelovi su pod kontrolom.

“Uglavnom se fokusiramo, za sada, na mjesta gdje postoji ugreženost po ljudske i životinjske živote. Nažalost, kiša ne prestaje i stanje ide ka gorem,” rekao je za naš Portal načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković.

Rijeka Jadar se takođe izlila iz svog korita tako da, prema riječima dežurnog iz Civilne zaštite, vjerovatno da put prema Šubinu neće biti prohodan ukoliko kiša nastavi da pada istim kontinuitetom.

You must be logged in to post a comment Login