Civilna zaštita – Kiša i daje pada, situacija pod kontrolom

Civilna zaštita Srebrenice od jutros je na terenu i po hitnom naređenju načelnika opštine Srebrenica, Ćamila Durakovića, svim građanima u kriznim lokacijama pružena je pomoć. Tokom današnjeg dana pomoć je pružila i Vatrogasna jedinica Srebrenice kao i Komunalno preduzeće “Polet” koji su djelovali u poplavljenim oblastima.

Kako saznajemo od dežurnog pripadnika Civilne zaštite evidentno je da vodostaj rijeke Križevice i dalje u porastu što dodatno utiče na izlivanje rijeke koja se se izlila iz svog korita na nekoliko lokacija. Najveći problem je što kiša i dalje pada.

“Nadamo se da će u jutarnjim satima kiša prestati i da će se stanje stabilizovati. Problem je i prilaz nepristupačnim terenima kojim naša mehanizacija ne može da priđe. Moram istaći je načelnik opštine Ćamil Duraković upoznat sa kompletnom situacijom i da nam je dao punu podršku kako bi reagovali i smanjili mogućnost nastanka većih šteta,” rekao nam je dežurni iz Civilne zaštite opštine Srebrenica Hasudin Mustafić.

Zabrinjavajuća situacija je i na Žutom mostu gdje su prisutne ekipe Civilne zaštite zajedno sa mehanizacijom kako bi, u slučaju većih potrebe, na vrijeme reagovali.

Tokom večeri aktiviralo se još nekoliko klizišta tako da Civilna zaštita provodi i nasipanje kamenom određenih lokacija kako ne bi došlo do veće materijalne štete.

Rijeka Jadar se takođe izlila i svog korita tako da, prema riječima dežurnog iz Civilne zaštite, vjerovatno da put prema Šubinu neće biti prohodan ukoliko kiša nastavi da pada istim kontinuitetom.

Kako nam je rečeno, situacija je pod kontrolom. Pratimo i dalje situaciju iz poplavljenih oblasti naše opštine.

You must be logged in to post a comment Login