Čišćenje bivše zgrade autobuske stanice u Srebrenici

Radnici preduzeća Euromix iz Bratunca danas su počeli čišćenje zgrade bivše autobuske stanice u Srebrenici koja je znatno oštećene u prošlogodišnjem požaru.

Autobusku stanicu u Srebrenici 20. novembra prošle godine zahvatio je požar u kojem je unutrašnjost objekta u velikoj mjeri uništena.

Komade stakla, zapaljenog namještaja, rigipsa i materijala koji su izgorjeli u požaru danas su počeli da se uklanjaju nakon čega je pristup u objekat zatvoriti limom.

Javnosti nije poznat uzrok požara, a postojale su indicije da uzrok električna enrgija, kabal koji se nalazi iznad krova, a nije bilo isključeno da su u objektu boravili migranti koji su izazvali požar.

Već nekoliko godina ova zgrada se ne koristi, a bilo je najave da bi na pomenutoj lokaciji mogao da se izgradi svečani salon jer Srebrenica nema objekata za slavlja i proslave, ali do toga nije došlo.

Autobuska stanica u ovom mjestu zatvorena je krajem 2018. godine jer je banka istu oduzela zbog dugova preduzeću Bobar koje je u vlasništvu imalo firmu za transport u Srebrenici, a tada je bilo planirano da se proda i objekat godinama se ne koristi.

Nije poznato da li je i pod kojim uslovima neko kupio ovaj objekat.

You must be logged in to post a comment Login