Cijene autobuskog prevoza već sedam godina iste

Piše: Bekir Halilović

Cijena autobuskih karti poslovne jedinice “Prevoz” Srebrenica, koja posluje u okviru Drinatrans Holdinga, sedam godina nije se mijenjala.

Do pojeftinjenja aubuskih karata neće doći, ostaće iste, potvrdio je za naš portal Velimir Vukićević, vođa poslovne jedinice “Prevoz” Srebrenica pri Drinatrans Holdingu.

„Cijene karata u našem preduzeću već sedam godina ostale su iste. Zadnja promjena cijena bila je u aprilu 2009. godine, kada je vrijednost nafte bila približno jednaka ovoj današnjoj. Od tada se ništa nije mijenjalo“, rekao je Vukićević.

Naš sagovornik je istakao da cijena goriva samo djelimično utiče na cijenu karata, a da tehničko održavanje vozila, dadžbine prema državi i plate radnika značajnije utiču na cijene karata.

„Primjetno je i opadanje broja putnika iz godine u godinu. Naša kompanija, a i druge prevozne kompanije, posebnim paketima usluga prema određenim kategorijama stanovništa daje određene beneficije u vidu popusta“, objašnjava Vukićević.

On je istakao posebnu ponudu pokaznih đačkih autobusnih karata za učenike osnovnih škola koja počinje od 1. marta ove godine.

„Cijena pokazne đačke karte iznosi 45 KM i važi tokom cijelog mjeseca. Takođe, pokazna đačka karta važi vikendom, kao i praznicima, i nije ograničena na broj vožnji u toku jednog dana“.

Za srednjoškolce ne postoji ponuda ovakve vrste zbog otkazivanja sufinansiranja iz opštinskog budžeta.

Srebrenički taksisti rekli su nam da, uprkos nižoj cijeni goriva, nemaju namjeru pojeftinitii svoje usluge, kada je riječ o prevozu putnika Srebrenica-Bratunac, zbog povećanja poreza.

You must be logged in to post a comment Login