Četvrto mjesto: Bratunački košarkaši nastupili u Francuskoj

Bratunački košarkaši do 13 godina jutros su se vratili sa putovanja iz Francuske gdje su nastupili na 48. Internacionalnom košarkaškom turniru u Montbrisonu, 70 kilometara od Sent Etiena.

Trener mlađe selekcije KK “Bratunac” Novica Mitrović izuzetno je zadovoljan osvojenim četvrtim mjestom gdje je nastupilo 12 ekipa, 6 iz Francuske, 2 iz Republike Srpske, BiH i po jedna ekipa iz Belgije, Italije, Španije i Slovenije.

“Naša ekipa je turnir započela sa dvije pobjede nad dvije ekipe u grupi, a potom i pobjedom nad ekipom iz Torina u četvrtfinalu. S obzirom da smo u petak, nakon dva dana vožnje, odigrali utakmicu nakon svega četiri sata odmora, a potom u subotu dvije i obe pobjedili, u nedelju je umor učinio svoje i mi smo poraženi od realno, trenutno kvalitetnijih ekipa, prvo Roan iz Francuske u polufinalu, koji su izgubili u finalu, i Mons iz Belgije u borbi za treće mjesto. Srce je htjelo, želje momcima nije manjkalo, ali jednostavno tijelo nije moglo više”, kaže Mitrović i ističe da je zaista ponosan rezultatom, ali i zalaganjem i ponašanjem djece na turniru ali i van njega.

Mitrović ističe da je veoma zadovoljan kako je sve proteklo, bez ikakvih problema, a posebno mu je drago što se putovanje dopalo i djeci, koja osim košarka imala su priliku i da vide neke od gradova.

“Putovanje je i u odlasku, ali i povratku proteklo u najboljem redu i u skladu sa planom vožnje. U odlasku su posjećeni gradovi Varona i Ženeva, dok smo u povratku pauzu pravili nadomak prestonice Slovenije”, rekao je Mitrović.

On se zahvalio svima koji su pomogli da i bratunačka ekipa bude dio ovog velikog turnira među kojima su vlasnici preduzeća “Green energy” Bratunac, “TREND”  Bratunac, Autodijelovi “Škorić”, “Tehnički remont” Bratunac, Opština Bratunac kao i Uprava KK “Bratunac” koja je iskazala želju da se sličan turnir održi i u Bratuncu.

You must be logged in to post a comment Login