Četvrta “Konferencija beba” održana u Srebrenici

U Srebrenici je danas održana manifestacija “Konferencija beba” koja se organizuje četvrti put.

Učešće su uzele bebe zajedno sa svojim roditeljima, kao i braćom i sestrama.

“Cilj ove manifestacije je višestruk. Želimo da ukažemo na demografsku sliku i povećanje nataliteta kao i da podstaknemo mlade bračne parove da rađaju djecu”, rekao je Bego Bektić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javni servis opštine Srebrenica.

Iako se ova manifestacije u Srebrenici održava već četvrti put, organizator ističu da nisu zadovoljni jer protekle dvije godine nije održana “Konferencija beba” u Srebrenici.

“Ovo je jedna lijepa manifestacija koja okuplja najmlađe. Prošle i pretprošle godine nismo organizovali konferenciju jer nismo pronašli sponzore”, rekao je Cvijetin Maksimović iz Opštine Srebrenica.

Nagradu za bebu sa najviše braće i sestara osvojila je Umihana Avdić, nagradu najstarije bebe osvojila je Dunja Grujičić, dok je najmlađa beba bila Tara Grujičić.

Titulu najbrže bebe u puzanju osvojio je Haris Avdić, dok je titula najsporije bebe pripala Nikolini Kočević.

Kulturni program priredili su mališani iz dječijeg vrtića “Poletarac” iz Srebrenice i igraonica “Drugarstvo” iz Potočara.

Pokrovitelj ove manifestacije je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, u saradnji sa Opštinom Srebrenica i sponzorima.

You must be logged in to post a comment Login