Četiri savjeta kako da skinete salo sa stomaka bez vježbanja

Dizanje tegova u teretani ili trčanje na traci sigurno nije za svakoga. Bilo da se jednostavno plašite odlaska u teretanu ili ne uživate u tradicionalnoj vježbi, još uvijek možete doći u formu i postići svoje fitness ciljeve.

Amy Shapiro, osnivačica i direktorica Real Nutritiona, privatne ordinacije sa sjedištem u New Yorku, koja je posvećena zdravom i uspješnom usmjeravanju klijenata ka njihovoj optimalnoj ishrani, težini i cjelokupnom zdravlju koja dijeli nekoliko načina kako bez napora da izgubite salo na stomaku bez “vježbanja”.

Uključite povrće u dva obroka dnevno

Svježe povrće nudi vlakna, vodu i volumen, a sve to će vam pomoći da duže ostanete siti. Najbolji dio? Nemaju puno kalorija, a imaju i malo masti, tako da vas neće udebljati čak i ako ih jedete puno!

– Kada pokušavate da istopite salo na stomaku, jedenje više povrća će istisnuti drugu hranu koja ima više kalorija, kaže Shapiro.

Ona preporučuje dodavanje povrća u dva obroka svaki dan. Također, možete pripremiti jedan od osvježavajućih zelenih smoothieja sa povrćem i voćem kako biste maksimizirali gubitak masti na stomaku.

Ograničite ugljikohidrate

Izbacivanje nezdravih ugljikohidrata iz vaše ishrane je savršen način da uklonite neželjeno salo. Nutrijenti poput proteina, zdravih masti i vlakana čine da se osjećate sitima. Jednostavni, rafinirani ugljikohidrati poput bijele riže, tjestenine, bijelog hljeba, peciva, slatkih deserta i određenih žitarica za doručak, ne nude ove vitalne nutrijente. Umjesto toga, pune vas praznim kalorijama zbog kojih ćete se osjećati gladnima ubrzo nakon što ih završite.

Jedite proteine

Konzumiranje nemasnih proteina kao što su svježi sir, pileća prsa bez kože, losos, grčki jogurt, bijela riba i bjelance je naziv igre ako želite smršati. Shapiro naglašava važnost ispunjavanja vaših ciljeva proteina, govoreći:

– Obično preporučujem konzumaciju oko 0,8 grama do 1 gram po kilogramu tjelesne težine. Ovo vam pomaže da ostanete siti, upravljate šećerom u krvi, spriječite žudnju i podržavate mišićni rast koji pospješuje metabolizam.

Unosite dovoljno vode

Uklanjanje slatkih napitaka je pametna ideja, jer su oni još jedan izvor praznih kalorija i nemaju hranljive materije. Zamijenite ih i fokusirajte se na pijenje više vode.

– Voda pomaže da se ubrza metabolizam i ispunjava vas. Kada osjetite glad, često ste dehidrirani i zamijenite žeđ s glađu. Prije nego što nešto pojedete, popijte čašu vode i vratite svoju glad za nekoliko minuta, dodaje, presnoi Oslobođenje.

You must be logged in to post a comment Login