Cesvi Srebrenica: U septembru kurs engleskog jezika

Italijanska humanitarna organizacija Cesvi, čije se glavno predstavništvo za našu zemlju nalazi u Srebrenici, u sklopu svog edukacijskog programa planira organizovanje Kursa engleskog jezika koji bi trebao da počne u septembru ove godine.

„Organizacija Cesvi u Srebrenici je realizovala nekolicinu projekata različite vrste, a sada smo se fokusirali na djecu i mlade. Ono što imamo u planu jeste Kurs engleskog jezika za djecu školskog uzrasta, koji bi trebao krenuti od septembra mjeseca“, rekla je Azra Ibrahimović Srebrenica, ovlašteni predstavnik ove organizacije u BiH.

Ona je dodala da se, u slučaju zainteresovanosti, kurs može proširiti i na starije osobe, ali i da će predavači biti stručni kadrovi.

„Djeci koja dolaze u naš centar na raspolaganju stoje prostorije u kojima se, sa organizacijom Crea Thera International, organizuju art-radionice slikanja i muzike, ali se pruža i savjetovanje u vezi sa školom ili nekim nedaćama koje djeca imaju“, rekla je Azra.

Cesvi je u BiH prisutan od 1994. godine, a svoje sjedište u Srebrenici otvorili su 2009. godine.

Pored planiranog kursa engleskog jezika, ova organizacija je pomogla i nabavku opreme za Centar za mentalno zdravlje u Srebrenici, a prošle godine je izdvojila i 18.000 eura za projekat koji se odnosi na sanaciju vodovodne mreže u opštini Srebrenica.

Pored kancelarije u Srebrenici, Cesvi je registrovan još i u Sarajevu.

Više informacija o kursu možete dobiti na e-mail adresi: srebrenica.administrator@cesvioverseas.org i telefonu: 056/440-652, 066/809299.

You must be logged in to post a comment Login