Čelanović po treći put predsjednik SO Bratunac

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Bratunac odbornici su prihvatili inicijativu skupštinske većine i tajnim glasanjem opozvali su predsjednika ovog parlamenta Radislava Jovanovića iz Pokreta za Bratunac, koji nije prisustvovao sjednici.

Nakon toga, ponovo su, tajnim glasanjem, na tu dužnost izabrali Jovu Čelanovića kojem je ovo treći put da obavlja tu dužnost u ovom mandatu bratunačke Skupštine.

Sekretar opštinske Skupštine Ivana Milanović kaže da je ovo šesta promjena skupštinskog predsjednika u ovom sazivu, za dosadašnje tri godine mandata.

Novoizabrani predsjednik je, nakon preuzimanja dužnosti, dao pauzu radi dogovora o nastavku rada sjednice, ali nakon pauze odbornici skupštinske većine nisu se pojavili u sali i nije bilo uslova da se nastavi rad.

Na dnevnom redu bilo je razmatranje i usvajanje rebalansa budžeta za ovu godinu i zbog opstrukcije većine odbornika, koji su napustili sjednicu, nije razmatrana ta tačka.

Prisutnima se obratio načelnik opštine Lazar Prodanović, koji je osudio ponašanje i odnos odbornika skupštinske većine prema odborničkim obavazama.

On je izrazio kajanje što se kandidovao za dužnost načelnika ove opštine ističući da se odbornici bave samo mešetarenjem, uslovljavanjem i zadovoljavanjem ličnih ili prijateljskih interesa, a opstruišu sve inicijative od opšteg interesa za ovu lokalnu zajednicu i njene građane.

Prodanović je ocijenio da će neusvajanje rebalansa budžeta dovesti do blokade rada opštinske uprave i nemogućnosti izvršavanja finansijskih obaveza.

„Svakodnevno mi odbornici dolaze sa zahtjevima za rješavanjem nekih ličnih, prijateljskih ili stranačkih interesa, a od preuzimanja ove dužnosti ni jedan nije došao da razgovaramo o nekoj inicijativi, ideji i potrebi od opšteg interesa za građane ove sredina, što je žalosno. Takav odnos dovodi do sljepila, besperspektivnosti i zbog toga je konstantno prisutan trend odseljavanja iz Bratunca. To se posebno odnosi na mlade i stručne ljude koji ne mogu da dobiju šansu zbog nepotizma, ličnog i stranačkog mešetarenja odbornika i njihovog okruženja“, istakao je Prodanović.

You must be logged in to post a comment Login