Ćamil Duraković: Proglasili smo vanredno stanje u Srebrenici

Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković u razgovoru za Anadolu Agency (AA) kazao je da je uprava te opštine juče proglasila vanredno stanje zbog velikih klizišta izazvanih poplavama na teritoriju te bh. opštine.

“Mi ovdje imamo neke manje potočiće koji se slivaju u rijeku Križevci koja nam pravi probleme. Naši najveći problemi su trenutno klizišta s kojima se borimo. Na nekim mjestima rijeka Križevci se izlila iz svoga korita i pravi probleme”, rekao je Duraković.

Napominje da je Opština angažovala svu postojeću mehanizaciju kako bi bila na usluzi građanima kojima je svaki vid pomoći potreban kako bi se izborili sa poplavama.

“Ali dobro je da nivo vode već sada pomalo opada, iako predviđaju kišu sutra i sve do vikenda. Najbitnije je u ovom momentu da nemamo povrijeđenih niti mrtvih”, naglasio je načelnik Opštine Srebrenica.

Na kraju je izjavio da je zbog poplava na teritoriju opštine Srebrenica nekoliko domaćinstava ostalo pod vodom.

“Imamo i nekoliko poplavljenih domaćinstava, a posebno na području Dugog Polja. Čak smo morali i da evakuišemo jedan dio stanovništva kako ne bi rizikovali”, istakao je Duraković.

Anadolu Agency

You must be logged in to post a comment Login