Ćamil Duraković među 150 osoba za Osobu godine

Prema izboru Večenjeg lista mjesto na 14. Večernjakov popis kandidata za Osobu godine za 2014. našlo se 150 imena brojnih ličnosti, među njima i Ćamil Duraković, načelnik Opštine Srebrenica.

Kako je najavljeno, uručiće se oko deset pečata u različitim kategorijama kao i pečat za Osobu godine. Ova manifestacija održaće se u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Proteklih trinaest godina ovaj izbor nametnuo se kao jedan od najznačajnijih i najrelevantnijih u BiH, ali i regiji. Pečat je postao broj jedan društveni događaj kojem će biti brojni ugledni gosti iz regije, Evrope i svijeta, piše Večernji list.

Ovogodišnji Večernjakov pečat 2015. odvija se pod motom “Pečat za Europu” i održava se u povodom 20. godina od potpisivanja Dajtonskog mirovnog sporazuma čime je službeno završen rat u Bosni i Hercegovini.

Na današnjoj manifestaciji, pored dodjele nagrada koja će se prenositi uživo na BHRT, biće organizovan i okrugli sto “Dayton plus 20” na kojem će učestvovati gosti iz svijeta politike i društva. Kako je najavljeno, pripremljen je bogat kulturno-zabavni program sa 120 vruhunska umjetnika.

Prenos 14. Večernjakov pečat možete pratiti večeras od 20:00 sati uživo na BHRT.

You must be logged in to post a comment Login