Brzom intervencijom komunalnog preduzeća ponovo stigla voda

Nešto iza 11.00 časova radnici “Zvornikputeva” presjekli su glavnu vodovodnu cijev zbog čega je veći dio centra Srebrenice ostao bez vode.

Na licu mjesta pojavili su se radnici Komunalnog preduzeća “Polet” iz Srebrenice koji su za manje od dva sata otklonili kvar koji se desio na glavnom ventilu za koji kažu da će se morati promijeniti jer je oštećen.

Iz “Zvornikputeva” kažu da iako prate instalacije za vodu, struju i telefon, ipak se desi da dođe do prekida jer su mnoge instalacije ukopane plitko i bez mnogo smisla gdje voda ide ispod struje, pliće nego dozvoljno.

Vodovodne cijevi sanira KP “Polet”

Vršilac dužnosti direktora Komunalnog preduzeća “Polet” Bekir Halilović kaže da nije postignut dogovor da se uz rekonstrukciju asfalta obavi i sanacija sekundarne vodovodne mreže.

On kaže da svu novonastalu štetu na vodovodnoj mreži koju načini preduzeće “Zvornikputevi” sanira njihovo preduzeće besplatno.

“Ono što je pozitivo jeste da je Opština Srebrenica otvorila račun gdje možemo uzimatii neophodne materijale, a naše usluge su besplatne jer ovi radovi nisu predviđeni projektom”, objašnjava Halilović.

On je apelovao na nadležne da pronađu sredstva jer je sekundarna vodovodna mreža veoma loša i mogla bi u skorijoj budućnosti uništiti novi asfalt i time povećati troškove.

You must be logged in to post a comment Login