Britanski ambasador Edward Ferguson družio se sa mladim

U sklopu programa “The Complete Freedom of Truth / Potpuna sloboda istine” i Međunarodnog dana mladih u Srebrenici boravi ambasadora Velike Britanije u BiH Edward Ferguson.

Prvi dio posjete je kafa sa mladima koja se održala u Omladinskom centru Srebrenica gdje je ambasador razgovarao sa mladima o tome šta rade i čime se bave, kako žive.

Na sastanku je predstavljen petogodišnji projekat TCFT koji je ove godine počeo u našoj zamlji i nastavlja se širom Evrope kao i mogućnostima koji nudi za mlade.

Ferguson je istakao da je ovo dobar početak saradnje Ambasade Velike Britanije i mladih te da će se saradnja razvijati kao i da ova zemlja pomaže Srebrenicu sa projektom zapošljavanja.

Tokom jednodnevne posjete Srebrenici i mladim iz sedam zemalja koji učestvuju u ovom festivalu ambasador će se sastati sa organizatorima petogodišnjeg Internacionalnog i kulturnog programa “The Complete Freedom of Truth” gdje će se održati i okrugli sto na kojem će se razgovarati sa mladim predstavnicima civilnih organizacija iz Srebrenice, Bratunca, Milića, Višegrada, Jelaha.

Mladi su ambasadoru predstavili svoj rad ali i probleme lokalnih zajednica iz koji dolaze.

You must be logged in to post a comment Login