Bratunčanin u dresu KK “Prijedor” šampion RS u košarci

Ima mnogo Bratunčana koji su na sebi svojstven način proslavili i sebe i svoj grad. Jedan od njih je i Goran Bogičević.

Goran je rođen u Bratuncu 1985, a prve košarkaške korake napravio je u tadašnjem košarkaškom klubu “Vihor“ u Bratuncu. Pošto je završio srednju školu, na studije odlazi u Banja Luku, gdje nastavlja karijeru u KK “Radivoj Korać“.

Poslije završetka studija, vraća se u svoj rodni grad, gdje igra košarku i radi kao trener mlađih selekcija u Košarkaškom klubu Bratunac. Onda su ga poslovne obaveze odvele u Gacko, pa je dvije sezone igrao i za OKK “Gacko“, kada je, zahvaljujući dobroj igri i zapaženim rezultatima, dobio ponudu košarkaškog kluba “Prijedor“, čiji dres nosi već drugu sezonu.

Goran Bogičević

“Sreća je važna, ali mislim da nije odlučujući faktor za uspjeh. Smatram da je za veliki uspjeh u bilo kom sportu, pa tako i košarci, potrebno posjedovati talenat, ali i uložiti veliki rad. I baš kao nagrada za veliki trud, rad i dobru organizaciju u KK ‘Prijedor’, ove sezone stigla je titula prvaka Republike Srpske, a ujedno i plasman u Premijer ligu BiH“, rekao je za naš portal Bogičević.

Smatra da je za ovogodišnji uspjeh KK “Prijedor“ zaslužna najviše sloga i drugarski odnos među igračima, kako na terenu tako i mimo njega, ali ne smatra da se igra u Prijedoru razlikuje od igre u Bratuncu, što se tiče samog kvaliteta, i napominje da mu nedostaje Bratunac jer mu ovdje žive roditelji, rodbina i prijatelji, zbog toga ga raduje svaki dolazak kući.

13263749_1303473539666829_2124619223104706383_n

Trenutno se Goran, zajedno sa svojim saigračima, nalazi na zasluženom odmoru, kojeg i sam planira da iskoristi da se dobro odmori i pripremi za predstojeća takmičenja.

“Planiram da se prije svega dobro odmorim, a nakon toga krećemo sa ozbiljnim pripremama za ono što nas očekuje u narednom periodu. Iskreno se nadam i vjerujem da će ovaj sastav košarkaškog kluba ‘Prijedor’, sa još par kvalitetnih pojačanja, ostvariti značajne rezultate u Premijer ligi BiH“, kazao je Goran Bogičević za kraj našeg razgovora.

KK Prijedor

Piše: Dragana Vučetić Foto: Facebook/Goran Bogičević

You must be logged in to post a comment Login