Bratunački vatrogasci za godinu dana imali 141 intervenciju

U protekloj godini, od decembra prošle do decembra ove godine, Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Bratunac imala je ukupno 141 intervenciju.

Komandir Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinica Bratunac Zlatan Simić navodi u svom izvještaju da je od ukupnog broja intervencija 63 bilo tehničke intervencije ili asistencije.

Zabilježeno je 16 požara dimnjaka, 16 saobraćajnih nesreća, 11 intervencija spašavanja i traganja na vodi, 7 požara na stambenim i pomoćnim objektima i druge intervencije.

Komandir Simić ističe da su pronašli ili zatekli sedam lica koja su izgubila život, a veliki broj osoba je spašen i na vrijeme transportovan u zdravstvene centre.

TVSJ Bratunac ima 15 zaposlenih po broju spada u jednu od srednje – manjih jedinica u Republici Srpskoj.

„Rad vatrogasno- spasilačke službe je uvijek aktivan . Radnici su raspoređeni u smjenama koje su u sastavu od po tri vatrogasca-spasioca. Svaka smjena sastavljena je od jednog vatrogasca-spasioca , jednog vatrogasca-spasioca obučenog za upravljanje teretnim motornim vozilom i jednog vatrogasca-spasioca sa položenim stručnim ispitom za rukovodioca akcijama gašenja i spašavanja“, kaže Simić.

On dodaje da je se u protekloj godini radilo na promovisanju vatrogastva i humanosti ovog poziva, a bratunački vatrogasci jedni su od osnivača Udruženja profesionalnih vatrogasaca-spasilaca Republike Srpske, gdje su dali svoj skromni doprinos razvoju i radu tog udruženja, a kao kolektiv aktivni su članovi društava dobrovoljnih davalaca krvi kao i nekih humanitarnih organizacija.

Foto: TVSJ Bratunac

You must be logged in to post a comment Login