Bratunački privrednici inicirali sanaciju javne rasvjete, opština novac

Iz Opštine Bratunac početkom godine najavljeni su radovi na rekonstrukciji mreže javne rasvjete na području ove opštine.

Kako se navodi, inicijativu za ovu aktivnost pokrenula je grupa bratunačkih privrednika na čelu sa predstavnicima kompanije “Petroprojekt”, a uz finansijsku podršku opštine Bratunac.

„Posao rekonstrukcije obuhvata popravku i zamjenu postojećih sijaličnih mjesta, a u prvoj fazi pokriće uži centar grada i naselja u predgrađu, ulice i naselja u blizini škola, vrtića i drugih ustanova, a do kraja mjeseca posao će biti realizovan i u ruralnim dijelovima opštine“, saopšteno je iz Opštine Bratunac.

Takođe se kaže da je projekat koncipiran kao model adaptacije postojeće mreže do trenutka kompletne zamjene cijele infrastrukture na javnoj rasvjeti, prilikom čega će čitava mreža preći na LED sistem rasvjete, ili štedni i ekološki način javne rasvjete.

Takođe je rečeno da će se ovaj milionski projekat realizovati ove godine, a podržaće će ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

You must be logged in to post a comment Login