Bratunački biciklisti vozili u Banji Vrujci

Peti po redu MTB maraton “Stazama zdravlja” održao se Banji Vrujci, opština Mionica na kojem su učešće uzeli i članovi Brdsko-biciklističkog kluba “Mountain Bike” iz Bratunca.

Staza je dugačka 52 kilometra, sa 1.100 metara visinske razlike, a vozilo se obroncima planina Suvobor i Maljen, tako da su učesnici uživali u nekim od najljepših predjela i pogleda na ovom lokalitetu.

Pokrovitelji maratona su opština Mionica, Turistička organizacija opštine Mionica i Sportski centar „Mionica” i učešće na trci je bespltano, bez kotizacija, a za sve učesnike organizovan zajedničko druženje uz ručak kao i majice i okrepljenje tokom vožnje.

Kako su naveli organizatori, cilj manifestacije, na kojoj najviše učesnika bude iz Srbije i Republike Srpske, je afirmacija biciklizma i promovisanje prirodnih ljepota i potencijala koji ovaj kraj ima.

Bratunački biciklisti ove godine organizovaće šesti “Drinski MTB karavan” na kojem ugoste veliki broj biciklista gdje se povezuju ljudi i nastaju nova prijateljstva i saradnje.

Foto: Vladimir Beatović/Facebook

You must be logged in to post a comment Login