Bratunački bendovi sjajni u finalu, Bendover iz Beograda pobjednik

Bratunac, regija, entitet i država trebaju biti ponosni na dva benda, Infuziju i Gnijev anđela, za učešće u finalu najstarije rok manifestacije u Evropi 53. Gitarijade u Zaječaru.

Definitivno bendovi iz Bratunca bili su sjajni u finalu gdje su se pored njih plasirala još i Bendover koji su pobjednici, i Sanitarijum iz Beograda kao i Mehanizam iz Užica.

Juče je se legendarni Bruno Langer, frontmen Atomskog Skloništa prisjetio svog koncerta u Bratuncu rekavši da je Bratunac grad dobre muzike i dobrih ljudi, što su ovi momci i dokazali.

Zoran Aleksić autor knjige „Zaječarska rapsodija“ koji godinama prati Gitarijadu u Zaječaru kaže da je Đorđe iz Infuzije definitivno jedan od najmlađih učesnika ovog takmičenja, ako ne i najmlađi.

Aleksić je šest godina posvetio radeći na knjizi o Zaječaru i Gitarijadi koja je obuhvatila 70 godina kulture roka u Zaječaru čime je želio da se sačuva vrijedna građa u jednoj enciklopediji Gitarijade.

BiH je imala tri predstavnika u polufinalu, bend Bez rikverca iz Banja Luke nije izborio plasman u finale, ali je ostavio dobru energiju u Zaječaru.

U revijalnom dijelu nastpili su Atomsko sklonište, Električni orgazam i Van Gogh čime se završila ovogodišnja 53. Gitarijada.

Više fotografija sa treće večeri Gitarijade objavićemo danas.

You must be logged in to post a comment Login