Bratunačke ulice i trotoari opasni za vozače i pješake

Već nekoliko mjeseci traju radovi na vodovodnoj mreži u Bratuncu, a rezultat toga su i neprohodni trotoari i ulice koji usporavaju saobraćaj i ugrožavaju pješake.

Završetkom rekonstrukcije i sanacije vodovoda u Bratuncu riješiće se višegodišnji problemi u vezi sa snabdijevanjem vodom i znatno će biti smanjeni troškovi održavanja vodovodnog sistema.

Izvođenje radova otpočelo je 5. marta 2015. godine, a rok za završetak projekta predviđen je za jul, međutim, ranije je najavljeno da će se već krajem juna svi radovi privesti kraju.

Ali niko od građana niko očekivao ovoliko krša u toku radova, jer su sve ulice izbušene, trotoara nigdje nema, kao da ne postoje u ovom gradu, veoma često možete da naletite na poveću rupu i ako ne pazite možete se povrijediti.

Pošto su trotoari prekopani, građanima je nezgodno da hodaju, pa silaze na ulice i time ugrožavaju i svoju i tuđu bezbijednost.

Neke dionice puta i trotoari su prekopavani i više puta.

Ipak, čini se da ovo stanje neće još dugo potrajati, jer su ekipe “Buk prometa“, firme koja izvodi radove na vodovodu, otpočele sa nasipanjem i asfaltiranjem trotoara. Izgleda da nam treba još malo strpljenja, pa da naš grad zaista i liči na grad, a ne na gomilu kamenja i ruševina.

Rekonstrukcija vodovoda je i najveća investicija na području ove lokalne zajednice u posljednjih 40 godina.

You must be logged in to post a comment Login