Bratunac – grad sporta i maline

Godinama Bratunac je postao sinonim za sport i uspješne sportiste, a ističu se odbojka, košarka, karate i boks.

Pregršt medalja okitio je grad sa Drine i time sport istakao kao nešto po čemu Bratunac prednjači u poređenju sa drugim manjim i sličnim sredinama.

Odbojka je već uveliko postala zaštitni znak ove opštine kada su igračice iz ŽOK „Bratunac“ obukle dresove reprezentacija i drugih klubova. Jedna od njih Edina Begić koja je ostvarila izuzetnu odbojkašku karijeru, odakle je nekako krenuo razvoj bratunačke ženske odbojke.

Danas mnoge djevojke se iz ovog kluba ističu, imaju pozive da za nastup u reprezentacijama Srbije i BiH, kao i ponude ozbiljnih klubova.

Najveći uspjeh bratunačke odbojke je ostvaren prošle godine ulaskom u Prvu ligu Republike Srpske, kao i medaljama šampionki i vicešampionki RS i BiH.

Ne tako davno još jedan sport koji je imao žensku ekipu ostvario je izuzetan razvoj, ali je ugašen. Radi se o rukometu.

Košarkaški klub “Bratunac” je 2018. godine osvajanjem Prve lige RS ušao u elitno takmičenje u našoj zemlji, Premijer ligu BiH gdje se takmiči već pet sezona.

Mnogi pojedinici su se istakli u svijetlu evropske i američke košarka koji su prve korake napravili u KK „Bratunac“, a dolaze i nove generacije spremne da to nastave.

Razvojem ovakvih sportskih kolektiva mladi iz Bratunca vrlo lako se odlučuju da treniraju sport, a interesovanje za košarku i odbojku postalo je veliko i klubovi imaju na stotine djece.

Veliki trag na domaćim, državni, evropskim i svjetskim takmičenjima ostavili su i bratunački karatisti. Danas Bratunac ima dva kluba, a nekada je bilo i četiri kluba koji su imali veliki broj članova i takmičara.
Jedan novi talas sporta, boksa još više je proslavio gradić koji je do tada bio najpoznatiji po malini.

Sara Ćirković koja se okitila medaljama na evropskim takmičenjima, turnira jedno je novo ime u ženskom boksu.

Ona je ime Bratunca upisala na mnogim tronovima na kojim je podigla pehare.

Još jedno ime iz ženskog boksa je Dunja Vuksić koja ponosno predstavlja svoj grad, državu i klub.

Dunja koja ima petnaest godina već je osvojila bronzu i srebro na evropskim takmičenjima i ima još veće i bolje ambicije.

Bratunac je već mnogo puta slavio sa svojim šampionima i najboljim ambasadorima ovog grada, a vjerujemo da će još mnogo puta slaviti najveća odličja i biti ponosan na uspjehe sporta.

You must be logged in to post a comment Login