Bratunac dio svjetskog projekta “Walls of Connection”

Pored Mostara i Sarajava, Bratunac je izabran za projekt “Walls of Connection” koji se održava širom svijeta, a pokrenut je od svjetske organizacije MasterPeace.

NVO Snaga Mladih iz Mostara, zajedno sa volonterima iz Turske i Švedske radiće na oslikavanju zidova na tri lokacije u Bosni i Hercegovini.

“Pošto je naša organizacija u Mostaru, htjela sam da radimo zid u Mostaru, pošto ja živim u Sarajevu, htjela sam da radimo zid u Sarajevo, a pošto moje prezime vuče korijene iz Bratunca, i moj otac je iz Bratunca – već duže želim da počnem raditi projekte i u Bratuncu, jer često tamo idem, te mi je ovo bila super prilika. Također, iz istorijskih činjenica i dešavanja i u Mostaru, Sarajevu i Bratuncu – odlučila sam izabrati te tri lokacije za početak, jer mogu koordinirati u ovim područjima, što ne izostavlja u budućnosti i druge gradove”, rekla nam je Berina Verlašević, koordinator projekta “Walls of Connection” u BiH.

Prema njenim riječima, prvi crtež biće u dvorištu kuće njenog oca tokom mjeseca maja, a plan je uraditi nešto slično i u centru grada i otvoreni su za saradnju sa svim ljudima koji žele dati svoj doprinos u Bratuncu.

Cilj ovog projekta jeste promocija mira, suživota u gradovima poput Mostara, Bratunca, kao i Sarajeva kroz šarene, pozitivne crte umjetnika.

You must be logged in to post a comment Login