Borite li se s alergijama: Ove stvari biste trebali izbjegavati

Iako se sezonske alergije javljaju kod više od 60 milijuna ljudi širom svijeta, kada dođe do najgorih simptoma, kao što su svrab, suzenje očiju, kihanje, kašljanje i curenje iz nosa, često se osjećate izolirano u svojim problemima.

No, sezona alergija, koja počinje s prvim proljetnim cvjetanjem i traje do kasne jeseni, ne mora biti tako teška i mučna. Postoje jednostavni koraci koje možete poduzeti kako biste ojačali svoj imunološki sustav i ublažili simptome alergija.

Izbjegavajte stvari koje mogu pogoršati alergije. Iako ne možemo kontrolirati količinu peludi i ambrozije u zraku, postoje neki postupci koje često primjenjujemo, a koji zapravo mogu negativno utjecati na naše alergijske reakcije. Kako biste spriječili pogoršanje simptoma, najbolje je izbjegavati sljedeće:

Korištenje jeftinih zračnih filtera

Istraživanja pokazuju da kvalitetna filtracija zraka može smanjiti prisutnost alergena u zraku i potencijalno ublažiti alergijske simptome. Preporučuje se upotreba HEPA (visokoučinkovitih čestica zraka) filtera.

Tuširanje ujutro

Ne tuširati se ili se ne kupati prije spavanja može rezultirati zadržavanjem peludi na tijelu, kosi i odjeći, što može pogoršati alergijske simptome.

Otvoriti prozore u kući

Iako možda želite prozračiti dom, u danima kada je visoka koncentracija peludi, ovakav postupak može zapravo pogoršati simptome alergija. Savjet je da provjerite razinu peludi u svojoj okolini prije nego otvorite prozore.

Dopustiti kućnim ljubimcima da spavaju u vašem krevetu

Iako su kućni ljubimci članovi obitelji, dopuštanje da spavaju u vašem krevetu može samo pogoršati alergijske simptome. Kao što se pelud nakuplja na vama i vašoj odjeći, isto se događa i s kućnim ljubimcima kada izlaze van.

Zanemarivanje čišćenja prašine

Prašina se brzo nakuplja i može sadržavati različite alergene, poput peruti, dlaka kućnih ljubimaca, plijesni i grinja, što može izazvati alergijske probleme. Redovito i temeljito čišćenje prostora u kojem živite može vam pomoći da uživate u proljeću umjesto da se borite za svaki udah zraka, prenosi Oslobođenje.

You must be logged in to post a comment Login