Boriša Simanić posjetio školu koju je pohađao u Bratuncu

Bratunačanin koji je u dresu reprezentacije Srbije osvojio srebrenu medalju na nedavnom Svjetskom prvenstvu na Filipinima Boriša Simanić posjetio je danas Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ gdje je završio osnovnu školu.

Simanić je dočeka uz velike ovacije učenika i nastavnika sa kojima se družio kao i veliki broj roditelja i građana prisustvovao je današnjem dočeku želivši da na taj način iskažu zahvalnost za sve što je Simanić učinio u dresu sa grbom Srbije.

Skoro jedan čas Simanić je dijelio autograme i fotografisao se sa učenicima svoje škole, a srdačno je primljen i od nastavnika, od kojih su mu neki predavali dok je pohađao ovu školu.

On je danas uručio sportske rekvizite Fondacije „Mocart“ školi koju je pohađao, a koja ih je obezbijedila za škole svih članova košarkaške reprezentacije Srbije.

Oprem se sastoji od lopti za razne sportove, koševa, golova, mreža i drugih rekvizita neophodnih za održavanje nastave fizičkog vaspitanja.
Simaći je zahvalio na, kako je rekao, nevjerovatnom dočeku, rekavši da se divno vratiti u školu, gdje je naučio čitati, ali i prve košarkaške korake.

Poručio je učenicima da treba da vjeruju u sebe i uporno rade i rezultati neće izostati.

Na pitanje novinara kakvi su mu dalji planovi i da li se oporavio od povrede, Simanić je rekao da se osjeća dobro, a da će za 45 dana obaviti testiranja na osnovu kojih će znati da li će se i u kojoj mjeri moći baviti sportom.

Direktor škole Andrija Mlađenović zahvalio je Simaniću na posjeti i promociji Bratunca, ali i sporta i zdravog načina života i poželio mu zdravlje i uspješan nastavak sportske karijere.

Boriša Simanić je na Filipinima zaradio tešku povredu u kojoj je ostao bez bubrega, a njegovo zalaganje, borbenost i istrajnost pozdravili su svi ljudi.

Simanić je bio i u Srebrenici gdje se družio sa djecom i mladim.

You must be logged in to post a comment Login