Bolja TV-slika

„Delegatski list“ – List za delegacije i delegate opštine Srebrenica

Godina: I

Broj: 3

Mart 1979. godina

Bolja TV-slika

14. januara 1979. godine održan je u Srebrenici sastanak predstavnika radio-televizije Sarajevo i Beograd i opština Srebrenica, Bratunac i Ljubovija na kojem se raspravljalo o iznalaženju konkretnih riješenja da se na ovom području obezbjedi kvalitetnija slika kao i mogućnost prijema prvog i drugog kanala RTV Beograd i Sarajevo.

Tehnička i druga rješenja za rješavanje ovog problema, kako smo obavješteni, su pronađena. Postignut je dogovor, naime, da se od 1 do 15. aprila o.g. na releju Kvarc kod Srebrenice obave svi radovi kako bi se ovaj problem definitvno riješio. Tada će, nadamo se, prestati i sva opravdana nezadovoljstva i reagovanja građana sa područja Bratunca, Ljubovije i Srebrenice na loš kvalitet TV slike kao i mogućnost prijeme Drugog programa Televizije Beograd.

Skenirani tekst možete pogledati na OVOM LINKU.

Zahvaljujemo se Narodnoj biblioteci Srebrenica na ustupljenom materijalu iz Zavičajne zbirke. Ovim putem pozivamo Vas da, ukoliko imate, materijala o Srebrenici u bilo kom formatu, napravite kopije i poklonite ih Biblioteci jer ona čuva i sakuplja sve o našoj opštini.

Uređuje: Interaktivni info portal eSrebrenica.ba

You must be logged in to post a comment Login