Blokirani radovi u Hridu, stanovnici potpisali peticiju, prijete tužbom

Već tri puta prekinuti su radovi na izgradnji parkinga kod Motela “Alić” u ulici Hrid, zbog, kako kažu stanovnici, zatvaranja ulice.

Iz preduzeća “Zvornikputevi” kažu da su radovi prekinuti, a da oni kao izvođači radova imaju odobrenje da grade parking, ali da su radove prekinuli dok ne dođe do dogovora između stanovnika ulice i Opštine Srebrenica. Oni su sa gradilišta sklonili materijal i čekaju kakav će dalji ishod biti.

Ogorčeni stanovnici ove ulice kažu da nadležni iz Opštine Srebrenica, načelnik Odjeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove Bojan Josipović, kaže da nema veze sa tim i prebacuje odgovornost na UNDP, dok oni prebacuju odgovornost na nadzorni organ iz Banja Luke.

“Stručna lica utvrdila su da izgradnja parkinga neće uticati na zatvaranje puta prema ulici Hrid. Biće ostavljen put širine 3,5 metara. Ja sam rekao ljudima da se ne bune, neka vide kako će to izgledati, ako ne bude funkcinalno vratićemo kako je bilo”, rekao je Josipović u srijedu za naš portal.

Stanovnici Hrida smatraju da je ovo čin čime se želi vratiti parking vlasniku Motela “Alić” koji je izgradnjom kružnog toka ostao bez parking mjesta gdje gube oni i na taj način zatvoriće put prema ovoj ulici iako se radi o opštinskoj zemlji.

Oni su pripremili peticiju i od nadležnih će tražiti da obustave radove, a ako ne dođe do toga, tužiće Opštinu Srebrenica.

You must be logged in to post a comment Login