Biro za zapošljavanje Bratunac: Ukupan broj nezaposlenih 3.903

Od bratunačkog biroa za zapošljavanje dobili smo statističke podatke o broju nezaposlenih lica u našoj opštini.

Prema informacijama koje nam je dao šef Biroa za zapošljavanje Bratunac Slaviša Mrkaja, ukupan broj nezaposlenih osoba je 3.903, od toga je 64 odsto onih koji aktivno traže posao i 37 odsto koji su na evidenciji zbog ostvarivanja drugih prava na osnovu nezaposlenosti.

Da ni viša škola i fakultet više ne obezbjeđuju posao, potvrđuju i podaci iz ovako male sredine kakva je opština Bratunac. Od ukupnog broja nezaposlenih je 201 lice sa VSS i 37 njih sa VŠS.

Više je nezaposlenih žena nego muškaraca, pa je na evidenciji od ukupno 3.903 nazaposlena lica evidentirano 50,7 odsto žena, a nešto manji postotak 49,3 čine nezaposleni muškarci.

Zavod za zapošljavanje

Što se profesija tiče, najviše je NK radnika, čak njih 41 odsto, a od VSS najviše je lica sa diplomama diplomiranog ekonomiste.

Starosna dob igra veliku ulogu prilikom zaposlenja, a na birou je od ukupnog broja nezaposlenih 35 odsto lica koja imaju do 35 godina, a čak 65 odsto su osobe koje imaju preko 35 godina.

Svi ovi podaci važe zaključno sa danom 12.5.2016. godine, i to su zvanični statistički podaci Biroa za zapošljavanje Bratunac.

U martu 2016. godine broj registrovanih nezaposlenih osoba u BiH iznosio je 530.370, prema zvaničnim podacima Agencije za statistiku BiH.

You must be logged in to post a comment Login