BiH i Srbija na listi podcijenjenih zemalja koje bi turisti trebali posjetiti

Orbitz Travel napravio je listu deset najmanje posjećenih zemlja koje bi turisti obavezno trebali posjetiti. Na ovoj listi nalazi se i Bosna i Hercegovina, ali i susjedna Srbija.

“Raspadom Jugoslavije Hrvatska je zauzela visoko mjesto među posjetiteljima Evrope, ali se isto ne može reći još uvijek reći i za susjednu Bosnu i Hercegovinu”, piše u tekstu.

Dodaje se da je Bosna i Hercegovina raj za avanturiste počev od skijaša, te da posjetioci ne propuštaju posjetu Sarajevu s obzirom na to da je glavni grad Bosne i Hercegovine jako živahan i zanimljiv.

Orbitz Travel ističe kako će se susjedna Srbija dopasti svima onima koji uživaju u splavovima te u komunističkoj arhitekturi.

Dodaje se kako je Srbija suverena tek od 2006. godine i da je “južna pokrajina Kosovo proglasila nezavisnost 2008. godine”. U tekstu je pohvaljen i impresivni noćni život u Beogradu.

Pored Bosne i Hercegovine i Srbije na spisku se nalazi i Makedonije za koju kažu da se vidi utjecaj vladavine Osmanskog carstva.

“Islamske građevine i džamije su dio arhitektonskog krajolika zemlje kao i drevne ruševine, barokni, bizantski i rimski stilova. Posjetite Stari bazar u glavnom gradu Skopju”, preporučuje Orbitz Travel.

Na listi se nalazi još sedam zemalja i to Bjelorusija, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Moldavija, Monaco i San Marino.

Detaljnije preporuke Orbitz Travel možete pročitati ovdje.

Izvor: Klix.ba

You must be logged in to post a comment Login