Biblioteka u Srebrenici organizuje izložbu “Dani Srebrenice – retrospektiva”

Narodna biblioteka Srebrenica organizuje izložbu “Dani Srebrenice – retrospektiva”, kojom se promoviše fond Zavičajne zbirke biblioteke – neknjižna građa, ali i sama manifestacija “Dani Srebrenice“.

Izložba “Dani Srebrenice – retrospektiva” će biti postavljena u multimedijalnoj čitaonici biblioteke, a otvaranje je 27. maja 2016. godine u 12 časova. Izložba će biti otvorena sve do 30. juna 2016. godine.

Koncept izložbe je takav da su “Dani Srebrenice” predstavljeni kroz plakate prethodnih manifestacija, pozivnica na pojedinačne događaje, flajera i brošura, kataloga koji su štampani i koji su promovisali najbolje što je Srebrenica te godine nudila svojim sugrađanima.

“Postojanje i kvalitet Zavičajne zbirke, koja se kroz ovu izložbu promoviše, veoma je veliki i nemjerljiv po značaju za jednu lokalnu sredinu. Prikupljanje građe koja po svojim karakteristikama spada u zavičajnu je od velikog značaja i interesa, kako za biblioteku tako i za njene stanovnike“, kazala je bibliotekarka Violeta Radić.

Izložba se organizuje u okviru 13. privredne i kulturno-sportske manifestacije “Dani Srebrenice 2016“, koja traje od 26. maja do 6. juna 2016. godine.

You must be logged in to post a comment Login