Biblioteka u Srebrenici nagradila najvjernije korisnike

Narodna biblioteka Srebrenica dodjelila je zahvalnice i nagradila je najmlađe i najaktivnije čitaoce u 2013. godine. Ova aktivnost se sprovodi već pet godina i do sada je primjećen pozitivan rezultat jer djeca koja se kroz ove i slične aktivnosti nagrađuju postaju naši vjerni čitaoci i aktivni učesnici radionica.

Zahvalnicu za najjviše pročitanih knjiga u 2013. godini dobila je Dženita Ibišević a zahvalnice za savjesne i aktivne korisnike dobili su i Esma Mahmutović, Marija Blagojević i Anja Petrović.

Najmlađi korisnici u 2013. godini su Matija Blagojević i Tenzila Mahmutović.

Zahvalnice i nagrade će biti podjeljenje i najboljim korisnicima Područnog odjeljenja biblioteke u Skelanima. Zahvalnica najmlađem korisniku će biti uručena Eleni Marković, za najviše pročitanih knjiga Nataša Rakić a najsavjesniji korisnik u 2013. godini je Teodora Jovanović.

Dugogodišnje članstvo u biblioteci i učestvovanje na radionicama i manifestacijama u organizaciji biblioteke, redovna posjeta i iznajmljivanje knjiga i ove godine su bili glavni kriterijumi za odabir najčitalaca iz 2013. godine.

Zahvalnice su dodjeljene školama na području opštine Srebrenica i obdaništu “Poletarac”, sa kojima Biblioteka ima veoma uspješnu saradnju.

NBS

You must be logged in to post a comment Login