Bend Infuzija iz Bratunca objavljuje svoj drugi album

Grupa Infuzija, koju čini otac i dva sina, završila je snimanje svog drugog albuma, ovog puta live albuma pod nazivom “Sjenke na zidu”.

Album je snimljen u avgustu u sali Doma kulture u Bratuncu, ima 6 pjesama plus bonus pjesmu i pratiće ga video sadržaji sa uživo svirke.

Rajko Ostojić, bas gitara i vokal, otac Mirka (14), gitara i vokal, i Đorđa (10), bubnjevi, kaže da je snimanje proteklo veoma dobro iako su radili na opremi koja nije predviđena za to.

“Pošto nismo raspolagali sa opremom koja zadovoljava ni minimum studijskih kriterijuma onda smo snimili te nove pjesme u live verziji. Veoma smo zadovoljni tom opcijom jer je ta opcija lice benda. Sve što čujete od instrumenata to je odsvirano bez ikakve montaže, dosnimavanja i uljepšavanja Đorđe od 10 godina, Mirko 14 godina i ja sa njima, njihov otac i u tome i jeste ljepota ovog materijala. Prema tome, nema tu puno mjesta za pridike, ne zanimaju nas”, kaže Rajko.

On kaže da je i ovaj album snimao Stefan Braunović iz Podgorice, kome su veoma zahvalni jer se i ovog puta potrudio da bend predstavi u najboljem svjetlu iako je radio na opremi koja nije predviđena za snimanje i za njega kaže da “car”. Bonus pjesmu “Želim da budem kraj tebe” snimio je Dušan Matić, pjesma sa kojim je Infuzija nastupila na poznatom festivalu Demofest u Banja Luci.

Neke od pjesama pjevao je Rajko, a neke Mirko. I ovog puta na albumu se nalazi jedan instrumental.

Rajko ističe da je Dom kulture Bratunac bespatno ustupio salu, veoma su zahvalni, gdje je sniman audio i video materijal u kojem im je pomogao Mladen Kojić, a montažu rade Mirko i Đorđe.

Bend je objavio i prvu pjesmu “Mene ne nerviraj” zajedno sa video sadržajem koju možete pogledati ispod.

“U ovom stvaralaštvu nije bilo lako ni njima sa mnom, ni meni sa njima, jer oni su suviše mladi a sa druge strane ja sam njihov otac, ali eto Bogom dato puni smo energije pa možemo, mi smo INFUZIJA”, istakao je Rajko.

Najmlađi bend iz Bratunca krajem januara napuniće dvije godine a iza sebe ima dva albuma, nastup na Demofestu i svirke u BiH i Srbiji, a njihova pjesma “Moj grad” biće dio projekta koji realizuje Portal eSrebrenica.ba za promociju opštine Bratunac.

You must be logged in to post a comment Login