Bektić: Kada sam došao u SAD, znao sam samo za Tupac Shakura

Srebreničanin Mirsad Bektić, član UFC-a, najjače svjetske organizacije koja organizuje borbe mješovitih borilačkih vještina, govorio je za američke medije o svom djetinjstvu i životu u Njemačkoj i SAD-u.

Bektić je rođen 1991. godine, a kako kaže, uspio je izbjeći agresiju i srebrenički genocid kada je imao tri godine, kada je s porodicom stigao u Njemačku. U djetinjstvu se nije dobro slagao sa svojim školskim drugovima, ali ni sa nastavnicima.” U Njemačkoj sam se uvijek osjećao kao čudak. Kada sam igrao fudbal sa drugom djecom uvijek bih se potukao s njima i nastavnici bi me dovodili kući roditeljima. Jednom sam u školi pokvario tastaturu i nastavnik mi je došao iza leđa, udario me, a ja sam glavom lupio od stol. Krv mi je curila iz nosa. Sjećam se toga veoma dobro”, prisjeća se Bektić.Porodica Bektić se nakon Njemačke uputila u Sjedinjene Američke Države, gdje i danas žive.

“Nisam znao apsolutno ništa o Nebraski. Kada sam došao u SAD, ono po čemu sam poznavao tu zemlju bio je Tupac Shakur. Tada sam se oblačio kao on, nosio sam kačket na stranu i slično. Mislio sam tada da je to suština Amerike”, rekao je Bektić.

Za Bektića veliki izazovi nikada nisu predstavljali nešto novo, a kako kaže, nikada od njih nije ni bježao.

“Način na koji sam odrastao – mislim da je to u meni probudilo ono najbolje. Uvijek sam nastojao da se dokazujem i nikada neću u tome stati”, zaključio je Bektić.

Bektić u subotu ima svoj drugi UFC nastup, a borit će se protiv irskog borca Paula Redmonda.

Izvor: Klix.ba

You must be logged in to post a comment Login