BC – “Kvalitet, vještine i mobilnost u visokom obrazovanju”

British Council Bosne i Hercegovine u saradnji sa institucijama i agencijama visokog obrazovanja iz Bosne i Hercegovine će omogućiti direktno povezivanje sa univerzitetima iz regiona koji će prenijeti svoja iskustva, primjere dobre prakse i znanja iz programa mobilnosti, i povezivanje sa univerzitetima iz Velike Britanije.

Konferencija “Kvalitet, vještine i mobilnost u visokom obrazovanju”, održaće se 29. i 30. oktobra 2015. godine u deset sati u Radon Plazi, a baviće se: mehanizmima osiguranja kvalitete, vještinama, programima akademske mobilnosti i umrežavanju u visokom obrazovanju na regionalnom i globalnom nivou, preprekama i izazovima koje su trenutno prisutne u unaprijeđenju ovog programa mobilnosti, prijedlozima njihovih rješenja.

Osim domaćih i regionalnih univerziteta, biće univerziteti iz Velike Britanije, koji su tu kako bi se uspostavila saradnja sa domaćim partnerima kao što su: City University London, University of Westminster, University of Wolverhampton, Middlesex University London.

Učesnicima konferencije će se obratiti: Larisa Halilović, direktorica British Council Bosne i Hercegovine, Nj. E. Edward Ferguson, ambasador Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini, Adnan Husić, pomoćnik ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Husein Nanić, direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta u Bosni i Hercegovini, Suad Muhibić, direktor nacionalne Erasmus + kancelarije u Bosne i Hercegovine.

Izvor: Radiosarajevo.ba

You must be logged in to post a comment Login