BBI prvi partner Investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici

Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković i direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke Amel Kovačević potpisali su danas u Sarajevu Memorandum o razumijevanju kojim je dogovorena buduća saradnja na organizovanju Investiciono-razvojne konferencije u ovoj opštini.

“Želimo da prijatelji Srebrenice shvate da je najbolja pomoć investiranje i na taj način otvaranje radnih mjesta za građane ove opštine. Namjera nam je da se prijatelji Srebrenice ovog grada sjećaju cijele godine, a ne samo 11. jula. Organiziranjem investicijske konferencije uz naše partnere, a danas je to BBI banka, pokušat ćemo umjesto sadake građanima obezbjediti radna mjesta i dobre uvjete života. Interes da učestvuju u ovom projektu osim BBI banke pokazao je i UNDP. Nadamo se otvaranju novih radnih mjesta u opštini Srebrenica”, izjavio je nakon potpisivanja memoranduma Ćamil Duraković, načelnik Opštine Srebrenica.

Direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom Amel Kovačević istakao je da BBI banka već šest godina organizira Sarajevo Business Forum, jednu od najznačajnijih investicijskih konferencija u ovom dijelu svijeta te da će stečena iskustva, kontakte, stručnu pomoć oko pripremanja projekata rado ustupiti Opštini Srebrenica.

“BBI banka u temeljima svoje korporativne kulture ima ugrađeno brigu za društvo u kojem posluje kroz različite projekte. Podrška razvoju privrede BiH vodilje su našeg poslovanja i sa zadovoljstvom smo prihvatili podršku u organizaciji Investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici”, kazao je Kovačević.

Izvor: Klix.ba Foto: Fena

You must be logged in to post a comment Login