Bandić sa saradnicima posjetio djecu na ljetovanju u Novom Vinodolskom

Djeca iz opština Srebrenica i Bratunac borave na ljetovanju u Hrvatskoj, Novi Vinodolski. Tom prilikom, djecu je posjetio gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić zajedno sa saradnicima.

Dječaci i djevojčice iz Srebrenice, Bratunca i Sarajeva zajedno su pripremili program za Bandića i sve prisutne čime su odali zahvalnost na trogodišnjem angažmanu Grada Zagreba da djeca iz ovih gradova ljetuju besplatno u Hrvatskoj.

novi vinodolski, djeca na ljetovanju i posjeta bandića 02

U obraćanju gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, djeci i prisutnim, istakao je da djeca treba da šire prijateljstvo i ljubav tako što će družiti i da to čine na ovaj način kao i da će Grad Zagreb i dalje biti njihov prijatelj. Takođe, Bandić je istakao važnost sličnih programa koji spajaju ljude, šire prijateljstvo i ljubav.

Zajedno sa Bandićem, djecu su posjetili i Oleg Butković, gradonačelnik Novog Vinodolskog, mjestu gdje se djeca nalaze na ljetovanju.

Do sada, djeca iz opština Srebrenica i Bratunac na ljetovanju u Hrvatskoj borave po treći put zahvaljujući Milanu Bandiću, gradonačelniku Grada Zagreba koji svake godine finansijski podržava ovo putovanje.

Djeca su smještena u Domu Crvenog križa, Villa Rustica u Novom Vinodolskom gdje borave zajedno sa djecom iz Sarajeva.

U večerenjim satima planirana je posjeta od strane Ranka Čovića, zamjenika gradonačelnik Sarajeva.

Ljetovanje su organizovali Crveni križ Grada Zagreba i Udruženje “Klisa” iz Srebrenice.

You must be logged in to post a comment Login