Banane i ovih sedam drugih namirnica mogu vam pomoći da se bolje odmorite

Poznato je da žuto voće ima mnoge prednosti, ali malo ko zna da se u bananama krije tajna dobrog odmora.

Naime, zaklada Sleep Charity iz Velike Britanije objavila je savjete za one koji se nadaju boljem noćnom odmoru i otkrila da konzumiranje banane neposredno prije spavanja u tome itekako pomaže. To je zahvaljujući visokim razinama magnezija i kalija koje banane sadrže, a koji djeluju opuštajuće na mišiće. A tu je i triptofan koji pomaže u smirivanju mozga.

Banane, dakle, djeluju slično melatoninu koji mnogi ljudi širom svijeta koriste za bolji odmor. Zaklada također savjetuje konzumaciju drugog voća koje nudi visoke razine melatonina, poput grožđa, trpkih trešanja i jagoda.

Osim ovih čarobnih plodova, istraživanje Zaklade pokazalo je da i bademi, riba, žitarice od cjelovitog zrna i zobeni kolači sa sirom mogu pomoći pri spavanju.

Stručnjaci za spavanje predlažu i konzumaciju samo laganih obroka i izbjegavanje začinjene hrane, čokolade i hrane s visokim udjelom ugljikohidrata.

Uz pravilnu prehranu, Zaklada savjetuje smanjenje vremena provedenog ispred ekrana te povećanje opuštajućih aktivnosti poput čitanja ili meditacije, piše The Post, prenosi N1.

You must be logged in to post a comment Login