(AUDIO) Srebrenički bend Afera završio prvi album

Srebrenički bend Afera zvanično je završio svoj album “Apsurd”. Dugo se radilo i trud se isplatio, zvanični master albuma je urađen a uskoro očekujemo i CD.

Afera je prije promjene imena počela kao bend Stari grad u postavi: Faruk Smajlović (bunjevi), Ahmed Ustić (bas gitara) i Muamer Čivić (gitara i vokal). Prilike su se ostvarile i zahvaljujući velikom čovjeku, Muradifu Pašagiću, šansa da se ovaj bend afirmiše uveliko su prerasle u realnost. Gospodin Pašagić pomogao je da jedan srebrenički bend ostvari svoj san i sa profesionalnim timom započne snimanje svog prvog albuma u Slovačkoj. Stari grad mijenja ime u Aferu i nastupa u novoj postavi: Faruk Smajlović (bubnjevi), Radoje Rade Marković (klavijature) i Muamer Čivić (gitara i vokal).

“Naš prijatelj Munir je odlučio da nam uplati snimanje albuma u Slovačkoj u jednom vrhunskom studiju u kojem smo ponovo snimili 5 demo pjesma i 5 novih pjesama,” rekao nam je Muamer Čivić o snimanju albuma “Apsurd”.

Momci iz benda Afera već su snimili spot u Slovačkoj koji je u pripremi a dogovoren je spot i u našoj zamlji.

Album “Apsurd” ima 11 pjesama, tema su ljubavne i socijalne, deset životnh priča.

1. Lidija; 2. Apsurd; 3. Hej hej Srebrenico; 4. Nisko si pala; 5. Mjesec mlad; 6. Nije to fer; 7. Miris što blijedi; 8. Sam na kiši; 9. Proljeće; 10. Sretna zvijezda; 11. Hej hej Srebrenico-Orchestra.

Muamer nam je rekao da je studio u kojem se snimao album zaista vrhunski i da je to, za njega, bilo ispunjenje dječačkog sna. Ništa mu nije bilo problem raditi čak ni česta putovanja koja su bila naporna postala su zanimljiva i ispunjavala su rad ovog benda a sve to je olakšao, kako kaže Muamer, profesionalizam ljudi u studiju.

“Zahvaljujem se svima koji su nas sve ove godine podržavali i koji su bili strpljivi u iščekivanju albuma. Posebno bih se zahvalili Muradifu Pašagiću koji je finansijski pomogao snimanje albuma,” rekao nam je  Faruk Smajlović.

Produkciju na albumu radili su Jimi Cimbala i Zoli Toth. Jimi Cimbala je najpoznatiji gitarista na prostorima Slovačke i Češke.

“U njegovom studiju je urađen cijeli album, ja mu od srca zahvaljujem što sam puno toga od njega naučio i što nam je stvorio jedan novi moderan zvuk kompletnog albuma,” oduševljeno priča Muamer.

Na kraju razgovovora, Muamer je obećao još mnogo dobrih pjesama i projekata u budućnosti, iako još nije počela zvanična promocija prvog albuma benda Afera ali materijala za drugi album ima i postoji nada da će još neko pomoći da još jedan album srebreničkog benda ugleda svjetlost dana a nas obraduje kvalitetnim zvukom.

Svaka čast momci i puno uspejah u daljem radu želi Vam Portal eSrebrenica.ba!

Poslušajte pjesme benda Afera:

Apsurd

Hej hej Srebrenico

Nije to fer

You must be logged in to post a comment Login