Asfaltiran dio ulice Reufa Selmanagića

U subotu je završeno asfalitanje nešto više od 200 metara asfalta, glavnog puta prema Skelanima, u ulici Reufa Selmanagića.

Pripremni radovi i skidanje starog asfalta počeli su u četvrtak, dionica puta koja nije obuhavćena rekonstrukcijom prije nekoliko godina od motela „Alić“ i nešto više od 200 metara prema Zelenom Jadru u ulici Reufa Selmanagića.

Preduzeće „Zvornik putevi“ sanirali su i druge manje dijelove saobraćajnice koja je bila oštećena ili u lošem stanju.

Kako je navedeno na sajtu Opštine Srebrenica, sanacija ovog dijela puta obavlja se iz projekta „Obnova i izgradnja komunalne i socijalne infrastrukture i elektrifikacije na prostorima gdje žive raseljene osobe i povratnici“.

Vrijednost radova je oko 17.800 KM, bez uračunatog PDV-a.

Prema ranije objavljenim informacijama, projekat je podržan od strane Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH za sredstva za obnovu i izgradnju komunalne i socijalne infrastrukture na prostorima gdje žive raseljena lica i povratnici.

“Asfaltiranje puta u naselju Učina bašča, izgradnja vodovoda u naselju Gornji Potočari kao i u mjesnoj zajednici Sase. Ukupna vrijednost projekata je 91.318 KM”, navedeno je tada iz Opštine Srebrenica.

Sasvim sigurno je da se ovim radovima sanirala glavna saobraćajnica čime je saobraćaj unaprijeđen i sigurniji za vozače i učesnike u saobraćaju.

You must be logged in to post a comment Login