Anketa: Šta kažu Srebreničani o “Danima Srebrenice 2016”

U nedjelju, 5. juna, održana je ceremonija zatvaranja još jedne u nizu privredne i kulturno-sportske manifestacije “Dani Srebrenice“.

Građani Srebrenice imali su priliku da u desetak dana, koliko je trajala ova manifestacija, prisustvuju nekolicini kulturnih, sportskih i umjetničkih dešavanja.

Kakvi su utisci o ovogodišnjim “Danima Srebrenice“ rekli su nam neki od naših sugrađana. Među ispitanim građanima našao se dobar dio onih koji nisu posjetili niti jednu od aktivnosti manifestacije.

“Manifestacija je bila super. Samo, za omladinu je bilo dosta više aktivnosti nego za nas starije, ali ipak je za svakoga bilo nešto.“  – Remzija (36)

“Moja su očekivanja ispunjena, samo što je bilo dosta manje posjetilaca nego na ovoj manifestaciji u ranijim godinama. Organizator je uradio sve kako treba, ali građani Srebrenice nisu bili zainteresovani.“ – Tahsin (61)

„Moja očekivanja nisu ispunjena jer se ništa nije primijetilo. Osim koncerta koji je bio u Kulturnom centru, na kojem je stvarno bilo mnogo posjetitelja, sve ostalo je ostalo nezapaženo.“ – Snežana (36)

“Na ‘Danima Srebrenice’ nisam ni bila.“ – Nada (56)

“S obzirom na sredstva, bio je bogat sadržaj. Bilo je lijepo.“ – Huso (64)

“Djelimično sam zadovoljan ovogodišnjim ‘Danima Srebrenice’. Nekada je bila bolja manifestacija, ali je sve manje zainteresovanih za kulturne događaje u cjelini.“ – Ramo (21)

“Šta da ti kažem… Nisam zadovoljna ovogodišnjim ‘Danima Srebrenice’.“ – (Š.N.)

“Jako sam zadovoljna programom. Posebno koncertom zabavne muzike koji se održao.“ – Samra (17)

“Slaba je bila ovogodišnja manifestacija. Trebalo je uvesti više igara i sličnih stvari, da se i građani aktivnije uključe“ – Miodrag

“Ja apsolutno nisam pratila ‘Dane Srebrenice’. Prvi put u životu da nisam ispratila nijedan događaj.“ (S.M.)

“Zadovoljan sam. Program je bio odličan. Samo je trebalo obezbijediti veću binu za koncert zabavne muzike.“ – Miljan (21)

“Manifestacija je mogla biti malo bolja. Nije bilo smotre folklora koja je do sada bila svake godine. Nije bilo ni pozorišta iz Tuzle i Sarajeva.“ – Muška (36)

“Nisam bio na manifestaciji. Imao sam svojih obaveza.“ –  Ramo (35)

“Iskreno da kažem, nisam mnogo pratio manifestaciju.“ – Mirso (28)

“Sve je bilo u redu.“ – Vlado (34)

You must be logged in to post a comment Login