Amerikanac pokazao koliko su industrijski šećeri loši

Pedesetogodišnjak iz Los Angelesa odlučio se podvrgnuti zahtjevnom eksperimentu kako bi dokazao koliko su nezdravi industrijski šećeri.

George Prior iz Los Angelesa napravio je eskperiment želeći vidjeti što će mu se dogoditi ako svakog dana pije deset limenki Coca Cole. Prior je inače veliki protivnik šećera pa je želio dokazati koliko je štetan tako što će konzumirati 3,5 litre napitka u kojem ima “samo” 1400 kalorija ali i 340 grama šećera.

Dobio je potvrdu da je zdrav, a u svoju je nezdravu avanturu krenuo sa 76,5 kilograma. Nakon devet dana u kojima je konzumirao 10 Coca Cola dnevno, imao je 80 kila.

“Osim Coca Cole, jedva da sam išta jeo. Boli me trbuh i ne osjećam se najbolje”, izvijestio je na svojem blogu.

Nakon 15 dana, masnoće u krvi povećale su mu se s devet na 14 posto, a udebljao se gotovo šest kilograma. Prošlo je još nekoliko dana, a George se osjećao katastrofalno; imao je 83,5 kilograma, nadut trbuh, nije imao energije, a onda je počeo loše spavati i boljela ga je glava.

Nakon mjesec dana eksperimenta, dobio je 10 kilograma, nije mogao obući duge pantalone, a nije se mogao ni sagnuti.

PRAVA STVAR: Evo kako Coca-Colu pretvoriti u vodu za piće.

“Pio sam Coca Colu, ali u stvari sam unosio industrijskih šećera u svoje tijelo koliko prosječan Amerikanac unese svakog dana”, objavio je George.

Odlučio se vratiti na staru kilažu, ali naravno, to je puno sporiji i teži proces od debljanja, piše Daily Mirror.

Izvor: Dnevnik.hr

You must be logged in to post a comment Login